Lind sattus Finnairi tšarterreisi sooritanud Boeingusse

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finnairi reisilennuk
Finnairi reisilennuk Foto: SCANPIX

Finnairi reisilennuk Boeing 757, mis lennutas reisifirma Aurinkomatkat 204 puhkajat Malaisiasse, oli mootorisse sattunud linnu tõttu naasma vahemaandumiskohaks olnud Indiasse.

Finnairi pressiesindaja Laura Varja selgituse järgi edastasid mõõdikud ja indikaatoritesüsteem hoiatuse mootorisse sattunud võõrkehast, vahendas Iltalehti. Seetõttu otsustas piloot naasta tagasi Indiasse Ahmedabadi lennuväljale.

Varja sõnul ohuolukorda siiski ei tekkinud. «Linnud satuvad mootoritesse keskmiselt üks kord kuus,» lisas ta.

Lend AY1961 lahkus Soomest teisipäeva keskööl ja tegi vahemaandumise Indias, kus Boeingut tangiti. Ka tuli seal pardale uus meeskond. Varja sõnul pidi lennuk jätkama teekonda Malaisiasse Langkapi linna.

Finnair saatis Indiasse uue reisilennuki, et puhkajad saaksid oma teekonda jätkata. Ka saatis firma Indiasse kaks mehaanikut, kelle ülesandeks on puhastada sodist Boeing 757 mootor. Korda tehtud lennuk naaseb tühjalt Soome.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles