Domodedovo terrorist külastas enne rünnakut koduküla

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
End Kaukaasia emiraadi liidriks Doku Umarov (vasakul)koos Magomed Jevlojeviga, kes on arvatav Domodedovo terrorirünnaku läbiviia.
End Kaukaasia emiraadi liidriks Doku Umarov (vasakul)koos Magomed Jevlojeviga, kes on arvatav Domodedovo terrorirünnaku läbiviia. Foto: SCANPIX

Uurijate sõnul külastas möödunud kuul Moskva rahvusvahelises Domodedovo lennujaamas pommiplahvatuse korraldanud isik viis päeva varem Inguššias asuvat koduküla.

Lisaks suitsiidiründajale 36 inimelu elu nõudnud rünnaku väidetav korraldaja 20-aastane Magomed Jevlojev saabus Venemaa lõunaosas Inguššias asuvasse kodupaika 19. jaanuaril ning võis uurijate sõnul saada sealt pommi valmistamiseks vajalikku materjali, vahendas uudisteagentuur AFP.

Võimud on seoses rünnakuga kinni pidanud ka Jevlojevi venna Ahmedi ja õe Fatima, keda kahtlustatakse tema abistamises. Jevlojevi isa ütles aga Vene telekanalile, et nägi poega viimati septembris, kui nooruk lahkus kodust hooajalist tööd otsima.

Vene päevalehe Kommersandi andmetel tunnistas Fatima Jevlojev uurijatele, et tema venna toimetas bussipeatusesse nende sõber Umar Aušev, kelle võimud on samuti vahi alla võtnud.

Paari päeva eest avastasid Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) töötajad Jevlojevite koduküla naabruses asuvast Ekaževo asulast salajase tehase, kus väidetavalt valmistati pomme. Uurijad peavad võimalikuks, et just seal valmistati ka Domodedovos plahvatanud lõhkekeha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles