Eilse laevaõnnetuse Jaapani merel põhjustas suur konteinerlaev

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kambodža lipu all sõitnud kaubalaeva Alexandra nina on veel vee peal. Ümbrust uurib Lõuna-Korea rannavalve esindaja.
Kambodža lipu all sõitnud kaubalaeva Alexandra nina on veel vee peal. Ümbrust uurib Lõuna-Korea rannavalve esindaja. Foto: SCANPIX

Jaapani merel Lõuna-Korea rannikul lähistel eile varahommikul aset leidnud laevaõnnetuse põhjustas laevaehituskontsernis Hyundai Heavy Industries valminud konteinerlaev.

Laev oli läinud Ulsani sadamas asuvast laevatehasest merele testimisele. See põrutas aga otsa Kambodža lipu all sõitnud 1500-tonnise veeväljasurvega Vene kaubalaevale Alexandra, mille 12-liikmelisest meeskonnast pääses vaid üks eluga. Laev purunes ja läks Ulsani lähistel põhja.

Hyundai Heavy Industries väljendas juhtunu üle kahetsust täna, vahendas portaal SeaNews.com.

«Ametivõimud uurivad õnnetuse põhjust, kuid me väljendame kõigepealt siirast kahetsust inimelude kaotuse pärast,» teatas maailma suurim laevaehitaja meediale saadetud pressiteates.

Uudisteagentuuri Yonhap andmetel kutsus Lõuna-Korea rannavalve 88 000-tonnise veeväljasurvega konteinerlaeva kapteni enda juurde vestlusele.

Rannavalve ja päästemeeskonnad leidsid merest neli surnukeha, seitse meremeest on jätkuvalt kadunud. Meeste otsingutest võtavad endiselt osa kuus laeva ja kaks kopterit.

Hukkunud meremeeste perekonnad saavad kompensatsiooni, lubas Habarovskis tegutsev operaatorfirma Rovley Grupp RIA Novosti vahendusel. Firma andmetel oli laeval meremehi Habarovskist ja ka teistest Kaug-Ida linnadest.

Puidulastiga Alexandra oli teel Jaapani mere rannikul Primorje krais asuvast Nahhodkast ühte Hiina sadamasse.

Meeskonnast ainsana ellu jäänud 33-aastane Ruslan Tritsev jutustas, et laev sai viga pärast kokkupõrget ühe teise laevaga. Meremees lebab Ulsanis haiglas, kuid tema elu on väljaspool hädaohtu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles