USAs tabati Taist naisi seksiorjadeks toonud inimkaubitsejad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tailannadest prostituudid
Tailannadest prostituudid Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide politsei on riigi eri paikades pidanud kinni umbes kümme inimest, keda kahtlustatakse rahvusvahelises inimkaubanduses.

Prokuröride teatel tõid need isikud, kes tabati Minneapolises, Chicagos, Atlantas ja Los Angeleses, Taist naisi USAsse seksiorjadeks, edastab Yle.

Uurimine näitas, et Bangkokist lennutati sajad tailannad Las Vegasesse, Los Angelesse, Phoenixisse, Minneapolisse, Washingtoni ja Dallasesse, kus neid sunniti töötama prostituutidena.

Need on Tai naised, kes elasid äärmises vaesuses ja kes räägivad vähe inglise keelt. Inimkaubitsejad lubasid neile USAs paremat elu ja korralikku tööd.

Tailannade USA viisa, lennureis ja majutuskulud ulatuvad 40 000 – 60 000 dollarini (36 000 – 54 000 eurot) ning inimsmugeldajad sundisid neid seda raha tagasi teenima ehk nad sattusid võla- ja prostitutsiooniorjusse.  

USAsse toodud naised pidid pakkuma intiimteenuseid 6–7 päeval nädalas ning neil ei olnud õigus iseseisvalt ja ilma valveta väljas liikuda.

Prokuröride sõnul on need sajad tailannad tänapäeva orjad, kes naiivselt uskusid, et parem ja jõukam elu kantakse neile kandikul ette. 

Osalt naistelt nõuti rindade suurendamist, kuna nende rindu peeti liiga väikeseks ja selle tõttu ei pruugi nad meestele meeldida. Rinnasuurendusoperatsiooni tasud lisati võlgadele ja ka need summad oleks tulnud neil prostituudina töötades sutenööridele tagasi maksta.

Kuritegelik jõuk kontrollis USAsse toodud naisi ähvardustega, et kui nad ei allu ja võlgu ära ei maksa, siis võidakse tappa nende pered Tais.

Inimkaubandusjuhtumis esitati süüdistus kokku 17 inimesele, neid süüdistatakse prostitutsiooniga tegelemises, sissetoodud naiste orjastamises ja pettuses.

Uurimine näitas, et USAs tegutsenud kuritegelikul inimkaubandusgrupeeringul on seos hiljuti Belgias tabatud inimkaubitsejatega ning tegemist on globaalse inimkaubandusvõrgustikuga, mis ulatub mitmesse riiki. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles