Hongkongi aktivist saadeti Taist välja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joshua Wong
Joshua Wong Foto: Reuters/ScanPix

Tai võimud ei lubanud riiki Hongkongi demokraatiameelset aktivisti Joshua Wongi.

Ametnike sõnul saabus Wong Bangkoki Suvarnabhumi lennujaama eile hilisõhtul ning peale 12-tunnist ootamist pandi ta  tagasi Hongkongi suunduvale lennukile. 19-aastane Wong sai tuntuks 2014. aastal, kui juhtis meeleavaldusi Hiina plaani vastu piirata Hongkongi valimisi.

Tais pidi Wong esinema Chulalongkorni ülikoolis, kus tal oli kavas rääkida poliitilise aktivismi uuest põlvkonnast. Teda lennujaama vastu võtma tulnud Tai aktivisti Netiwit Chotipatpaisali sõnul teatas politsei talle, et Wong peeti kinni Hiina valitsuse palvel.

Tai välisministeeriumi pressiesindaja Sek Wannamethee ütles, et ministeerium kontrollib fakte immigratsiooniameti ja teiste asutustega. Hiina välisministeeriumi teatel on nad kursis Wongi kinnipidamisega. Nad ei avaldanud, kas Peking palus Tai võimudel ta kinni pidada või mitte.

2014. aastal riigipöördega võimu haaranud Tai sõjaline valitsus üritab aktiivselt teisitimõtlejaid- kaasa arvatud tudengiaktiviste- maha suruda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles