Poola valitsus loobus täieliku abordikeelu toetamisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad Krakowis esmaspäeval.
Meeleavaldajad Krakowis esmaspäeval. Foto: Sipa USA/ScanPix

Massimeeleavaldus täieliku abordikeelu vastu andis Poola valitsusele alandlikkuse õppetunni, ütles haridusminister täna ja lisas, et täielikku abordikeeldu ei tule.

Teadus- ja kõrgharidusminister Jarosław Gowin ütles, et naiste protest pani meid mõtlema ja andise meile alandlikkuse õppetunni.

Ka senati spiiker teatas, et parlamendi ülemkoda ei algata eelnõu, mis Poola niigi karme abordipiiranguid veelgi kitsendaks.

Valitsuse ja parlamendi esindajate kommentaaride põhjal võib oletada, et Poola konservatiivne valitsus loobub toetamast äärmiselt ebapopulaarseks osutunud ettepanekut abort mis tahes olukorras ära keelata.

Poola naised protestisid esmaspäeval abordikeelu vastu ülemaalise streigiga.

1993. aastal jõustunud Poola abordiseadus on üks rangemaid kogu Euroopas. Selle alusel on abort lubatud vaid juhtudel, kui ema elu on ohus, kui loode on parandamatult kahjustunud või rasestuti vägistamise või verepilastuse tagajärjel.

Parlamendikomisjonis arutlusel olev ettepanek muudaks abordi ebaseaduslikuks kõigil juhtudel. Aborti taotlevaid või protseduuri läbi viivaid arste ähvardaks kuni viie aasta pikkune vangistus.

Ettepanek läks parlamenti arutlusele pärast seda, kui kogus 450 000 toetusallkirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles