Kuriilidel olev Vene diviis muudetakse motolaskurbrigaadiks

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Kuriilide hulka kuuluv Kunaširi saar.
Lõuna-Kuriilide hulka kuuluv Kunaširi saar. Foto: SCANPIX

Vene sõjaväejuhid plaanivad Kuriili saartel paikneva kuulipilduja-suurtükidiviisi korraldada ümber nüüdisaegseks motolaskurbrigaadiks.

Sellise otsuse vastuvõtmise korral varustatakse brigaad alalise sõjatehnika ning relvadega ja tugevdatakse maavägede õhutõrjekaitsesüsteemiga, rääkis Vene sõjaväe peastaabi allikas Interfaxile.

Kuriilidele õhutõrjesüsteemi S-400 ega ka hävituslennukeid tuua ei plaanita, lisas ta.

Allika jutu järgi pole pärast diviisis aset leidvaid ümberkorraldusi kavas saartel alaliselt viibivate sõjaväelaste arvu suurendada.

Venemaa tugevdab oma kohalolekut Kuriili saartel, vaadates neid president Dmitri Medvedevi sõnul strateegilise regioonina. Riigipea ütles eile, et Kuriilidele paigutatud relvastus peab olema piisav strateegilise regiooni julgeoleku tagamiseks.

Kaitseminister Anatoli Serdjukov rääkis eilsel kohtumisel riigipeaga, et Kuriilidel olevate sõjaväeosade ümberrelvastamise plaan töötatakse välja veebruari lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles