Haiti võimud lükkasid tormi tõttu edasi valimised

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohalikud vaevlevad mitmel pool riigis endiselt orkaani Matthew põhjustatud tulvade käes.
Kohalikud vaevlevad mitmel pool riigis endiselt orkaani Matthew põhjustatud tulvade käes. Foto: Dieu Nalio Chery/AP

Haiti võimud teatasid kolmapäeval, et lükkasid riiki tabanud orkaani Matthew tõttu edasi pühapäevaks kavandatud presidendi- ja üldvalimised.

Keskvalimiskomisjoni ülema Leopold Berlangeri sõnul teatatakse valimiste uus kuupäev järgmisel kolmapäeval.

Berlangeri hinnangul peavad võimud enne otsuse tegemist saama ülevaate tormikahjude ulatusest riigis.

Orkaan Matthew on nõudnud Haitil siiani vähemalt viie inimese elu ja üks on teadmata kadunud. Naabruses asuvas Dominikaani Vabariigis sai teisipäeval orkaanis surma neli inimest ja kahjustada rohkem kui 200 elumaja.

Haiti lõunaosas vajus teisipäeval tormis kokku La Digue maanteesild, mis oli piirkonna ainsaks ühendusteeks ülejäänud riigiga.

USA president Barack Obama kutsus kolmapäeval riigi kaguosa elanikke üles suhtuma äärmise tõsidusega orkaani Matthew saabumisse ning järgima kõiki evakueerimisega seotud soovitusi ja käske. Presidendi hinnangul on Matthew tõsine torm, millel võivad olla kohutavad tagajärjed.

Matthew on juba laastanud Haitit, Dominikaani Vabariiki ja Kuubat, kus on elu jätnud vähemalt üheksa inimest ja liigub nüüd Florida, Georgia, Lõuna-Carolina ja Põhja-Carolina suunas. Torm peaks USA rannikule jõudma nädalalõpul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles