Uudistevõrgud: Mubarak astub täna õhtul tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mubaraki vastased Egiptuses Kairo Tahriri väljakul.
Mubaraki vastased Egiptuses Kairo Tahriri väljakul. Foto: SCANPIX

Egiptuse president Hosni Mubarak astub tõenäoliselt täna õhtul tagasi ja annab võimu üle asepresident Omar Suleimanile, teatavad mitmed lääne uudistevõrgud.

BBC kirjutab, et Mubarak pöördub täna õhtul rahva poole. Egiptuse võimupartei NDP kõrge liige on BBC-le väljendanud lootust, et Mubarak annab võimu üle Suleimanile.

USA telekanali NBC korrespondent Richard Engeli sõnul on kaks sõltumatut allikat talle öelnud, et Mubarak astub täna tagasi. Võimu korrapärase üleandmise tagamiseks on kokku kutsutud relvajõudude ülemnõukogu.

Ka Briti telekanali Channel 4 korrespondent Egiptuses Lindsay Hilsum kirjutas Twitteris, et NDP peasekretär on talle öelnud, et Mubarak annab viitsepresidendile täna õhtul presidendi ameti üle.

Reuters edastab, et kõrge sõjaväeohvitser on Kairos Tahriri väljakule kogunenud meeleavaldajatele teatanud, et «kõik saab tõeks» ja «teie nõudmistele vastatakse».

Egiptust 30 aastat valitsenud Mubaraki tagasiastumist on nõudnud sajad tuhanded egiptlased alates 25. jaanuarist, mil Kairo ja teiste linnade tänavatel algasid ulatuslikud demonstratsioonid valitsuse vastu. Rahutustes on hukkunud sadu inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles