Moskva hoiatas Ameerikat Süüria režiimivägede ründamise eest (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria valitsussõdurid Aleppos. 




This was the first time the regime had entered the district since 2013 and there had been fierce clashes, he added.

 / AFP PHOTO / GEORGE OURFALIAN
Süüria valitsussõdurid Aleppos. This was the first time the regime had entered the district since 2013 and there had been fierce clashes, he added. / AFP PHOTO / GEORGE OURFALIAN Foto: AFP/SCANPIX

Venemaa hoiatas täna Ameerika Ühendriike Süüria valitsusvägede ründamise eest ning teatas valmisolekust kasutada nende kaitseks Vene õhutõrjesüsteemi.

Vene sõjaväel pole aega kontakteeruda USA ametivendadega juhul, kui Venemaa näeb sihtmärgi suunas liikuvat raketti, lausus Vene kaitseministeeriumi pressiesindaja Igor Konašenkov. Ta andis mõista, et kui Süüria üksusi rünnatakse, siis tulistab Venemaa vastu.

Konašenkovi sõnul on ta mures meedias levivate väidete pärast, nagu kaaluks Washington õhulööke Süüria sõduritele. Rünnakud valitsuse  kontrollitud aladele võivad ohustada seal paiknevaid Vene üksusi, lisas ta.

Sel kuul tappis USA juhitud rahvusvahelise koalitsiooni õhulöök 60 Süüria valitsusväelast. Washingtoni teatel oli juhtunu õnnetus ning sihtmärgiks olid terrorirühmituse Islamiriik (ISIS) võitlejad.

Damaskus ja Moskva peavad Washingtoni avaldust küsitavaks.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles