Türgis hoiti ära suur terrorirünnak

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseitöötajad plahvatuse sündmuspaigal.
Politseitöötajad plahvatuse sündmuspaigal. Foto: AFP/SCANPIX

Türgi pealinnas Ankaras hoiti täna ära kavandatav pommirünnak pärast politsei vahelesekkumist ja sellele järgnenud plahvatusi, teatas Türgi justiitsminister.

«Mõlemad rünnakut kavandanud kahtlusalused hukkusid plahvatuses,» teatas uudisteagentuur Anadolu.

«Suur katastroof hoiti ära. On võimalik, et nad oleksid rünnanud Ankarat. Kõik märgid viitavad PKK (Kurdistani Töölispartei) terroriorganisatsioonile,» sõnas justiitsminister Bekir Bozdağ.

«Pommis kasutatud materjalid, ülesehitus ning selle kavandamine viitab natuke PKK-le,» ütles ka Ankara kuberner Ercan Topaca.

Plahvatuses keegi peale terroristide, kelleks olid teadete järgi üks mees ja üks naine, ei hukkunud. Samuti otsitakse kolmandat rünnakuga seotud isikut, sõnas kuberner.

Plahvatus korraldati väidetavalt Hayamana linna lähistel, Ankarast 30 kilomeetri kaugusel. Pomm plahvatas julgeolekujõudude saabumise hetkel ühe musta auto lähedal, teatas kuberneri kantselei.

Intsident toimus kaks päeva enne Türgi ajaloo suurima, Ankaras 103 inimelu nõudnud terrorirünnaku esimest aastapäeva. Toonases rünnakus süüdistatakse äärmusrühmitust Islamiriik (IS).

Keelustatud PKK ja Türgi julgeolekujõudude konflikt lahvas taas lõkkele eelmise aasta juulis.

Sestsaadik on surma saanud üle 600 julgeolekujõudude liikme ning valitsuse sõnul tapetud üle 7000 PKK mässulise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles