Saksa politsei leidis jooksus oleva süürlase korterist lõhkeainet (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksa politsei leidis laupäeval Chemnitzis pommirünnaku ettevalmistamises kahtlustatava süürlase korterist mitusada grammi lõhkeainet ja vahistas kolm temaga seotud isikut.

Jooksus oleval 22-aastasel Jaber Albakril võis olla islamistlik motiiv, ütlesid politseile lähedal seisvad allikad AFP-le.

«Chemnitzis leiti asjaga seotud korterist äärmiselt plahvatusohtlikke materjale, vajalikud on uued evakuatsioonimeetmed,» säutsus politsei.

«Ohvitserid leidsid mitusada grammi väga ohtlikku ainet, mida ei ole võimalik kaitsemeetmeteta liigutada,» ütles politsei pressiesindaja Tom Bernhardt.

Kaks inimest vahistati Chemnitzi raudteejaama lähistel, kolmas kesklinnas. Ühele vahistatule kuuluva paki sisu analüüsitakse, lisasid korrakaitsjad.

«Nad olid kahtlustatavale, keda me otsime, teada, nad arreteeriti ja jäeti vahi alla,» ütles Bernhardt, lisades, et kolmikut kuulatakse üle.

Alam-Saksi liidumaa politsei väljastas vahistamismääruse 1994. aasta jaanuaris Süürias sündinud Jaber Albakri suhtes. Albakr kannab musta kapuutsiga dressipluusi ja teda kahtlustatakse pommirünnaku ettevalmistamises.

22-aastane süürlane Jaber Albakr
22-aastane süürlane Jaber Albakr Foto: Christian Zander/AP

Kohalikel elanikel paluti püsida operatsiooni ajal kodudes. Tegevuse ajendiks oli siseluureagentuuri vihje, et linnas võidakse planeerida rünnakut. Linnas kuuldi ka plahvatust.

«Me viime Chemnitzis läbi ulatuslikku politseioperatsiooni, kuna on kahtlus, et planeeritakse uut pommirünnakut,» sõnas politsei Twitteris. «Kuuldud plahvatus oli politsei turvameede. Kahtlusalust ei ole leitud.»

Saksa julgeolekujõud on olnud kõrgeimas valmiduses alates kahest juulikuisest rünnakust, mille eest võttis vastutuse äärmusrühmituse Islamiriik (IS).

Kirvega relvastatud isik vigastas juulis Würzburgis viit inimest ning Ansbachis sai samal kuul enesetapurünnakus vigastada 15 inimest.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles