Lävepakuküsitlus: Gruusia Unistus võidab parlamendivalimised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia Unistuse toetajad
Gruusia Unistuse toetajad Foto: SCANPIX

Gruusia Unistus võidab laupäevased parlamendivalimised, selgub lävepakuküsitlusest, mis näitavad võimublokile küll erineva suurusega toetust.

Nelja Gruusia telekanali - 1 TV, Imedi, Maestro ja GDS - tellitud ja uuringufirma TNS poolt läbiviidud lävepakuküsitluse kohaselt kogub Gruusia Unistus 53,8 ja UNM 19,5 protsenti häältest.

Telekanali Rustavi-2 tellitud lävepakuküsitluse kohaselt, mille viis läbi uuringufirma GFK, võidab Gruusia Unistus 39,9 ning UNM 32,7 protsenti häältest.

Riigi keerulise valimissüsteemi tõttu selgub 150-liikmelise parlamendi lõplik koosseis alles novembri lõpus.

Gruusia Unistus tegi 2012. aasta oktoobri parlamendivalimistel lõpu Saakašvili erakonna UNM ligi üheksa aasta kestnud valitsemisele.

Gruusia poliitikas domineerivad endiselt võimubloki Gruusia Unistus asutaja Bidzina Ivanišvili ja endine president, praegune Ukraina Odessa oblasti kuberner Mihheil Saakašvili, ehkki kummalgi pole ametlikku positsiooni.

Saakašvili lahkus Gruusiast enne oma ametiaja lõppu 2013. aasta novembris ning pole seejärel kodumaale naasnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles