Mehhiko narkosõda nõudis eile 16 ohvrit

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narkovägivalla ohvrid.
Narkovägivalla ohvrid. Foto: SCANPIX

Mehhiko ühes ohlikumas linnas, vastu USA piiri jäävas Ciudad Juárezis tapeti eile hilisõhtul seiste inimest. Varem said tulevahetuses surma kaheksa narkokartelli liiget ja sõdur.

Politsei sõnul avasid relvastatud kurjategijad eile tule ühes Ciudad Juárezi baaris, kus sai surma kuus naist ja mees. Raskelt sai viga veel kaks naist, vahendas uudisteagentuur AFP.

Päeval puhkes aga Zacatecase osariigis Tabasco linnas sõdurite ja arvatavate narkokurjategijate vahel tulevahetus, milles hukkus kaheksa narkokartelli liiget ja sõdur.

Mehhiko president Felipe Calderon alustas sõjaväe abiga võitlust riigi võimsate narkokartellide vastu pärast võimule tulemist 2006. aasta lõpus. Narkokuritegevusega on saadetud võitlema üle 50 000 korrakaitsja, sõjaväelase ja föderaalagendi.

Soovitud edu võitluses narkokuritegevusega pole toonud ka politseinikest vähem korrumpeerunuks peetavate sõdurite ja föderaalagentide kaasamine, sest narkojõukude kokkupõrked nõuavad üha enam uusi ohvreid. Enamik narkokartellide toime pandud kuritegusid jääb aga lahendamata politsei ja ametnike korrumpeerituse tõttu.

Arveteklaarimistes on enam viie aasta jooksul hukkunud nüüdseks üle 34 200 inimese, eriti suur on ohvrite arv USA piiriäärsetel aladel, kus hukkunute sekka satub üha rohkem süütuid kõrvalisi isikuid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles