Gorbatšov: maailm on jõudnud ohtlikku punkti (11)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Gorbatšov.
Mihhail Gorbatšov. Foto: SCANPIX

Nõukogude Liidu viimane juht Mihhail Gorbatšov hoiatas täna, et maailm on Venemaa ja USA vahel seoses Süüria kriisiga kasvavate pingete tõttu jõudnud ohtlikku punkti.

Moskva ja Washingtoni suhted, mis olid niigi Ukraina konflikti tõttu madalaimas seisus pärast külma sõda, on viimase nädala jooksul veelgi pingestunud. USA süüdistab Venemaad tsiviilisikute ründamises Süürias ning peatas kõnelused Moskvaga Süüria relvarahu üle, Venemaa teatas samal ajal rea tuumalepingute peatamisest.

«Kardan, et maailm on jõudnud ohtlikku punkti,» ütles Gorbatšov usutluses riiklikule uudisteagentuurile RIA Novosti. «Ma ei taha anda konkreetseid retsepte, kuid ütlen, et see peab lõppema. Me peame uuendama dialoogi. Selle peatamine oli suurim viga.»

85-aastase Nõukogude Liidu viimase liidri sõnul on vaja naasta prioriteetide juurde. «Need on tuumadesarmeerimine, võitlus terrorismiga, keskkonnakatastroofi ärahoidmine. Nende väljakutsetega võrreldes jääb kõik muu tagaplaanile,» ütles Gorbatšov.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles