Leedu valitsusparteide juhid astuvad tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu Tööerakonna esimees Valentinas Mazuronis.
Leedu Tööerakonna esimees Valentinas Mazuronis. Foto: 15min.lt

Leedu Tööerakonna esimees Valentinas Mazuronis ning Korra ja Õigluse esimees Rolandas Paksas teatasid täna pärast lüüasaamist parlamendivalimiste avavoorus tagasiastumisest.

Tööerakond kogus pühapäeval peetud seimivalimiste avavoorus umbes 4,9 protsenti häältest, millest ei piisa parlamenti pääsemiseks.

«Arvestades valimistulemusi, allkirjastasin täna hommikul lahkumisavalduse Tööerakonna esimehe kohalt. Pean seda loogiliseks ja normaalseks sammuks, mis on kooskõlas Lääne praktikatega,» ütles Mazuronis.

Uue esimehe valimiseni juhib Tööerakonda esimene aseesimees Vytautas Gapšys, kellele on esitatud kahtlustus mõjuvõimuga kauplemises ja ulatuslikus altkäemaksuvõtmises.

«Olen kindel, et erakond kutsub kokku volikogu ja kongressi. Partei peab olukorda hindama ja analüüsima, mis läks valesti. Erakond peab end koguma ja valmistuma järgmisteks valimisteks kolme aasta pärast,» sõnas Mazuronis.

Kord ja Õiglus pääses viie mandaadiga järgmisse seimi.

«Usun, et ta vastab sellele küsimusele ise ja jagab täna selle kohta rohkem infot,» ütles Korra ja Õigluse peasekretär Almantas Petkus Paksase kohta.

Tema sõnul koguneb kolmapäeval Korra ja Õigluse juhatus, et panna paika partei ajutine juht.

Avavoorus valiti 141-kohalise seimi 70 saadikukohta.

Leedut valitseb alates 2012. aasta sügisest sotsiaaldemokraatide, Tööerakonna ja Korra ja Õigluse võimuliit.

Lisaks teatas täna ka Leedu seimispiiker Loreta Graužinienė, et lahkub Tööerakonnast.

«See on läbimõeldud otsus, sest ma austan Ukmergė valijate tahet,» vahendas Tööerakonna pressiteenistus Graužinienėta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles