Ekspert: Soome laskeradade seadused on tsaariaegsed

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küünaldemeri Kauhajoe teenindukooli ees. Õppeasutuses 23. septembril toimunud veresaunas hukkus noore mehe käe läbi kümme inimest.
Küünaldemeri Kauhajoe teenindukooli ees. Õppeasutuses 23. septembril toimunud veresaunas hukkus noore mehe käe läbi kümme inimest. Foto: Reuters / Scanpix

Soome laskeradadel kehtivad põhireeglid ulatuvad tagasi tsaariaega rääkis YLE uudistele siseministeeriumi nõunik Jouni Laiho.

Laiho sõnul on need koostatud aastatel 1915-1916 ega vasta tänapäeva nõuetele.

See oleks kindlasti kõigile soomlastele kasulik, kui lasketiirud on heas kohas ja toimivad hästi, märkis ta.

Laiho rääkis YLE uudistele, et kavandatav ühtne laskmistest on veel algstaadiumis. Oletuste järgi oleks eriti laskesportlastel võimalik korraldada algajatele kursuseid.

Relvaseadust uuendatakse mitmes järgus. Esimeses etapis vaadatakse üle relvalubade väljaandmise karmistamine ja uuritakse võimalusi saada paremat teavet taotluse esitaja tervislikust seisundist.

Teises järgus kontrollitakse laskeradade rajamist ja hooldamist puudutavaid seadusi.

Kolmandas vaadatakse üle ohtlike esemete ja ainete kättesaadavuse piiramise võimalused. Siia etappi mahub ka võimsate õhupüsside ja vibude kontroll, ka on plaanis täpsustada näiteks pipragaasiballoonide kasutamist puudutavaid reegleid.

Laiho ei usu, et arstitõendi nõue kõikide taotluste juures on hea lahendus. «Peab mõtlema, kas selles osas saab midagi paremaks muuta,» rääkis ta.

23. septembril Kauhajoe kutsekoolis toimunud tulistamises hukkus kümme inimest. Sama päeva õhtul suri ka veresauna korraldanud noor mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles