Eesti konsul Egiptuses: suurem reaktsioon tuleb ilmselt täna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptlased nõuavad presidendi tagasiastumist
Egiptlased nõuavad presidendi tagasiastumist Foto: SCANPIX

Kairo Eesti suursaatkonna konsuli Kadri Jõgi sõnul olid Egiptuse meeleavaldajad pärast president Hosni Mubaraki eileõhtust sõnavõttu pettunud, kuid suurem reaktsioon tuleb ilmselt alles täna.

«Ilmselt näeme suuremat reaktsiooni täna pärast keskpäeva palvet, kui on välja kuulutatud jällegi väga suur demonstratsioon ja inimesed kogunevad mitte ainult Tahriri väljakule, aga arvatavasti ka muudes punktides, kaasa arvatud presidendi palee Kairos,» sõnas Jõgi Vikerraadio hommikuprogrammile, vahendas ERRi uudisteportaal.

Seda, kas kõige suuremad kokkupõrked on veel nägemata, on Jõgi sõnul raske öelda, kuid kõik sõltub sellest, kuhu ja kelle poole jääb Egiptuse armee ja mis on nende positsioon.

«Kogu selle aja jooksul on armee säilitanud rahu ja rahulikud käitumismaneerid, vaatama sellele, et nad tänavatele toodi. Olles natukene elanud Egiptuses, julgen ma öelda seda, et üliväga väike võimalus on, et Egiptuse armee hakkab oma inimeste vastu laskma, seda võimalust ei saa välja jätta, aga see võimalus ei ole suur.»

Ehkki eile õhtul oodati Egiptuse president Hosni Mubaraki tagasiastumisavaldust, teatas ta, et ei astu presidendi kohalt tagasi ning on pühendunud Egiptuse konstitutsiooni kaitsmisele kuni järgmiste presidendivalimisteni. Kairo kesklinna Tahriri väljakule kogunenud rahvamass reageeris sellele kõnele vihaavaldustega ning paljud meeleavaldajad nõudsid, et armee nendega liituks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles