Pildid: Rio politseil oli narkogängiga tulevahetus, hukkus vähemalt kaks gängiliiget

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Brasiilias Rio de Janeiros toimus politsei eriüksuse ja kuritegeliku gängi vahel tulevahetus, milles hukkus vähemalt kaks narkogängi liiget ning üks politseinik sai haavata. Lisaks arreteeriti mitu narkokaubitsejat.

Politsei tegi haarangu Rio kuulsate randade Copacabana ja Ipanema vahele jäävas vaestelinnaosas Pavão-Pavãozinhos, edastab Reuters.

Politsei sulges oma autodega tänavad ja valmistus läbi otsima hooneid, kus gäng tegutseb, kuid siis lahvatas tulistamine. Lisaks patrullisid piirkonna kohal politseihelikopterid, et gängiliikmete asukohti kindlaks teha. 

Politsei haarang algas eile varahommikul kohaliku aja järgi ja kestis kuni pärastlõunani.

Politseioperatsiooni tõttu oli piirkonnas suletud 21 kooli ja lasteaeda ning mitmed ärid.

Rio Pavão-Pavãozinho piirkonnas on viimasel ajal narkogängide ja politsei kokkupõrked sagenenud, sest narkokaupmehed on muutunud agressiivsemaks, kuna üritavad olümpiamängudeks kaotatud slummipiirkondi uuesti oma kontrolli alla saada.

Selle suve Rio olümpiamängud möödusid suuremate intsidentideta, kuna Brasiilia politsei ja sõjavägi hoidis linna karmi valve all. Nüüdseks on kuritegelikud gängid muutunud aktiivsemaks ning politsei sõnul on linna tabanud uus kuritegevuse laine.

Oma rolli mängib selles nii vilets majandus, töötus kui elanike sissetulekute suur lõhe. Paljudel, kes said Rio olümpia ajal ajutise töö, ei ole enam tööd.

Pavão-Pavãozinho on üks Rio kurikuulsamaid favelasid, kus narkomüük, kuritegevus ja tapmised on igapäevased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles