Soome politsei tabas viis juveelivarast

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politseiauto
Soome politseiauto Foto: Soome politsei

Soomes Kuopios eile kullassepapoodi röövinud viiest välismaalasest koosnenud grupp saadi kinni täna hommikul Kokkola lähistel.

Viis välismaalast sisenes hommikul kohalikku juveelipoodi ja kaupluse personal teatas nende ilmumisest kohe politseisse, vahendas YLE.

Uurimist juhtiva politseikomissari Harri Pöysti sõnul on kahtlusaluste seas neli rumeenlast ja üks prantslane.

Kahest naisest ja kolmest mehest koosnenud seltskond liikus Soomes ringi Suurbritannia numbrimärki kandnud Renault Megan Scenicuga.

Riiki saabusid nad 9. veebruaril ja liikunud marsruudil Helsingi - Riihimäki - Jyväskylä - Kuopio - Iisalmi – Kokkola.

Politsei oletab, et sama grupp on seotud 9. veebruaril Riihimäkil aset leidnud juveelivargusega. Kuid nad võivad olla seotud veel taoliste kuritegudega ja seetõttu ootab politsei inimestelt teateid võimalikest vargustest.

Eile pärastlõunal sisenesid pikanäpumehed aga Kuopios Kauppakatul asuvasse kullapoodi, kus võtsid kaasa ligi 40 sõrmust enam kui kümne tuhande euro eest. Pärast uurimist õnnestus politseinikel kahtlustatavate isikud juba õhtuks kindlaks teha ja nad kuulutati tagaotsitavateks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles