Prantsusmaal avati esimene uimastisõltlaste süstimiskeskus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline näeb välja koht Lariboisiere´i haiglas, kus uimastisõltlane saab sanitaarsetes tingimustes endale uimasteid süstida.
Selline näeb välja koht Lariboisiere´i haiglas, kus uimastisõltlane saab sanitaarsetes tingimustes endale uimasteid süstida. Foto: SCANPIX

Prantsuse tervishoiuminister külastas teisipäeval riigi esimest uimastisõltlaste süstimiskeskust, mis avati eksperimendi korras Pariisi põhjaosa haiglas.

Opositsioonipoliitikud on keskuse avamist teravalt tauninud.

«Keskuse avamine oli raske poliitilise lahingu kulminatsioon,» ütles tervishoiuminister Marisol Touraine, kes tutvus keskusega koos Pariisi linnapea Anne Hidalgoga. Ministri sõnul on keskuse avamine «väga oluline hetk võitluses uimastisõltuvusega kaasnevate haiguste levikuga», kuna võimaldab sõltlastel end sanitaarsetes tingimustes süstida.

Keskus asub Lariboisiere´i haiglas ja hakkab vastu võtma sadakond inimest päevas. Sõltlased toovad keskusse kaasa oma uimastid.

Samasugused keskused on olemas Austraalias, Kanadas, Taanis, Saksamaal, Luksemburgis, Hollandis, Norras, Hispaanias ja Šveitsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles