Helsingi bussijuhid täna õhtul streikima ei hakka

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed ootavad bussipeatuses Eespoos.
Inimesed ootavad bussipeatuses Eespoos. Foto: SCANPIX

Helsingit ja selle lähiümbrust ähvardanud bussijuhtide streik jääb ära, kuna juhid kiitsid heaks HSLi lubaduse parandada tööturvalisust.

Bussijuhid arutasid Helsingi piirkonna transpordiameti (HSL) ettepanekuid täna hommikul, vahendas Helsingin Sanomat Online.

Transpordifirma Veolia peausaldusmehe Jari Korhoneni sõnul tahtsid juhid täpsustada, kui palju turvamehi lisatakse ja millistel kellaaegadel.

Ametiühingu JYTY tööturujuhi Juha Isoniemi sõnul leidsid bussijuhid, et nad on saanud piisava kinnituse turvalisuse tagamisest. «Lubatud turvameeste arv bussijaamades on niisugune, et sellega võib rahule jääda. Läbirääkimised turvalisuse parandamiseks aga jätkuvad,» lisas ta.

Bussijuhtide mõõt sai hiljutise vägivallatsemise tõttu täis ja nad nõudsid enda ja reisijate kaitseks valvureid, ähvardades vastasel juhul hakata täna õhtul streikima.

Silmnähtavaid ja tõhusaid julgeolekumeetmeid nõuti Helsingis Kamppi, Rautatientori ja Elienelaukio juurde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles