Haiti orkaaniohvrite arv on tõusnud vähemalt 473-ni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orkaanist laastatud Haiti
Orkaanist laastatud Haiti Foto: Reuters / Scanpix

Haitit eelmisel nädalal laastanud orkaani Matthew ohvrite arv on tõusnud vähemalt 473-ni, teatasid ametnikud teisipäeval.

Riigi tsiviilkaitseagentuuri andmetel on jäänud kadunuks vähemalt 75 inimest, kannatanuid on 330.

Üle kogu Haiti on saanud ajutise peavarju 175 000 inimest, paljud neist koolides, mistõttu ligi 100 000 last ei saa õppetööd jätkata.

Haiti edelaosas asuv Grande Anse sai orkaanis kõige rohkem kannatada, seal hukkus vähemalt 244 inimest.

ÜRO peasekretär Ban Ki-moon ütles esmaspäeval, et Haitil vajab kohest abi vähemalt 1,4 miljonit inimest. Ta kutsus ÜRO liikmesriike eraldama 120 miljonit dollarit, et katta Haiti vajadused järgmiseks kolmeks kuuks.

"Ma kutsun rahvusvahelist kogukonda näitama solidaarsust ja heldust ning tegema koos efektiivselt tööd sellele eriolukorrale reageerimisel," ütles Ban.

Matthew maabus Haiti lõunarannikul 4. oktoobril neljanda kategooria orkaanina, mille tuulte kiirus ulatus 63,8 meetrini sekundis.

ÜRO humanitaarabi juht Stephen O'Brien ütles, et orkaan põhjustas Haitil rängima humanitaarkriisi alates 2010. aasta maavärinast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles