Kool annab Keenia lapspruutidele vabaduse

, ajakirjanik, AFP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Halima (keskel) Wajiri koolis tunnist osa võtmas.
Halima (keskel) Wajiri koolis tunnist osa võtmas. Foto: AFP/SCANPIX

Halima tulevik paistis 13-aastaselt juba ette määratud: maaharija tütrena oli ta abiellunud endast 12 aastat vanema mehega, järgmise sammuna oleks tulnud rasedus ja raske kodune elu. Selline asjade käik on karmis põuast vaevatud Keenia kirdeosas naistele tavaline, kuid Halima otsustas oma saatuse eest põgeneda.

Selle asemel võib teda nüüd kohata külakoolis, kus ta paistab teiste seas silma, sest on oma noorematest klassikaaslastest peajagu pikem. Kui Halima üle rahvast täis klassiruumi vaatab, ääristab tema saledat nägu erkpunane hijab.

«Ma ei olnud varem koolis käinud,» sõnas nüüdseks 16-aastane Halima häbeliku naeratusega. Asi muutus aga eelmise aasta juulis, mil tal avanes võimalus abiorganisatsiooni Save The Children toetusega kohalikus koolis õppida – ning sai viimaks ta ka oma abikaasalt nõusoleku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles