Venemaa president nimetas väiteid sõjakuritegude kohta ilukõneks (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleppo.
Aleppo. Foto: ABDALRHMAN ISMAIL/REUTERS

Venemaa president Vladimir Putin lükkas kolmapäevases intervjuus poliitilise retoorikana tagasi süüdistused nagu oleks pealetungi käigus Süürias asuvale Aleppole sooritatud sõjakuritegusid.

«See on poliitiline retoorika, mis ei tähenda eriti midagi ja mis ei võta arvesse tegelikku olukorda Süürias,» tõdes Putin Prantsusmaa telekanalile TF1 antud usutluses.

«Ma olen sügavalt veendunud, et Süürias kujunenud olukorra eest on vastutavad lääneriigid ja eelkõige muidugi USA,» lisas Putin.

Putini kinnitusel tehakse õhurünnakuid islamistide äärmusrühmituse Al-Nusra Rinne võitlejate vastu, kelle on tunnistanud terroriorganisatsiooniks ka ÜRO ja kes kuuluvad terrorivõrgustikku Al-Qaeda.

«Me ei saa lubada, et terroristid kasutavad tsiviilisikuid inimkilpidena ja korraldavad avalikult võikaid hukkamisi ning hoiavad sellega kogu maailma pantvangis,» seletas Putin.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles