Iraak kutsus Türgi sõdurite kohaolu tõttu välja Ankara suursaadiku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi sõdurid.
Türgi sõdurid. Foto: ILYAS AKENGIN/AFP/Scanpix

Iraagi välisministeerium kutsus täna välja Türgi suursaadiku seoses Türgi vägede jätkuva kohaloluga Põhja-Iraagis ilma Bagdadi loata, teatas ministeeriumi esindaja.

Türgi väed asuvad Bashiqa piirkonnas Mosuli lähistel ning Türgi peaministri sõnul jäävad nad sinna hoolimata Bagdadi vastuseisust.

Türgi suursaadikule esitati karmilt sõnastatud protestinoot selle suhtes, mis puudutab Türgi vägede viibimist Bashiqa lähistel ning Türgi juhtkonna hiljutisi ründavaid avaldusi, sõnas ministeeriumi pressiesindaja Ahmed Jamal.

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan ütles teisipäeval Iraagi peaministrile Haider al-Abadile, kes kritiseeris Türgi vägede kohalolekut Iraagis enne plaanitavat operatsiooni Mosuli vabastamiseks Islamiriigi (IS) käest, et see peaks oma kohta teadma.

Eelmisel nädalal sõnas Türgi peaminister Binali Yıldırım, et nende väed jäävad kohale, hoolimata Bagdadi valitsuse soovidest.

Olukorda kommenteeris sel nädalal ka USA välisministeerium, mille sõnul saavad välisriikide relvajõud Iraagis viibida ainult selle heakskiidul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles