Hollandi meedia: kardinal varjas preestri lasteahistamist

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hollandis süüdistab meedia kõrget vaimulikku lapsi ahistanud preestri tegude varjamises.

Väidetavalt oli kardinal Ad Simonis teadlik ühe preestri pedofiiliast, kuid reageeris sellele vaid vaimuliku ärasaatmisega teist kogudust juhtima, vahendab BBC News.

Seal asus preester aga uuesti lapsi kuritarvitama. AFP teatel põhjendas Simonis oma käitumist sellega, et uskus, et preester oli pärast ravi saamist muutunud.

Hollandi raadio väitel kaebas preestri käitumise peale kohalik piiskop, mille peale Simonis patustaja Zoetermeerist Amersfoorti saatis. Simonis, kes oli aastatel 1983-2007 Hollandi peapiiskop, ei teavitanud uut kogudust preestri tegudest ega jälginud tema tegevust.

Hollandi võimude andmeil võttis aastail 1987-2008 politseiga ühendust kuus preestri ohvrit. Üks neist – Erwin Meester – väitis raadiojaamale, et Simonis kaitses pedofiili täiesti teadlikult.

Kardinali väitel oli preester aga teraapias käinud ja põhjalikku psühholoogilist abi saanud, mistõttu ta uskus, et mees saab oma tööga hästi hakkama. Samuti ei tulnud koguduselt lasteahistamise kohta ühtegi kaebust, väidab Simonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles