Mali keskosas sai miiniplahvatustes surma neli sõdurit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juulikuus miinile sõitnud rahuvalvajate auto.
Juulikuus miinile sõitnud rahuvalvajate auto. Foto: SOULEYMANE AG ANARA/AFP

Mali keskosas sõitsid neljapäeval miinidele kaks armeesõidukit, surma sai neli sõjaväelast, teatasid sõjaväeallikad.

"Diabaly ja Nampala vahelisel teel sattusid miinidele kaks meie sõidukit. Plahvatustes sai surma neli sõdurit ja veel mitmeid haavata," ütles tundmatuks jääda soovinud ohvitser uudisteagentuurile AFP.

Segous paiknevad sõjaväelased kinnitasid juhtunut ja täpsustasid, et see leidis aset N'Goma Coura asulas.

"Õhku lendas kaks masinat, kui plahvatasid kolm maamiini. Piirkonda on saadetud lisajõud," rääkis ohvitser.

Islamiäärmuslased hõivasid Mali põhjaosa 2012. aastal, kuid nad õnnestus suurematest linnadest tänu Prantsusmaa vägede sekkumisele 2013. aastal välja tõrjuda. Mali kesk- ja põhjaosa on sellest hoolimata endiselt rahutu ja islamistide rünnakud pole seal haruldased. Sel aastal on surma saanud juba ligi 30 sinikiivrit.

ÜRO missioon MINUSMA lähetati Malisse 2013. aasta juulis, selles osaleb umbes 12 000 rahvusvahelist politseinikku ja sõjaväelast.

Eesti kaitsevägi jätkab ka tuleval aastal osalemist kahel missioonil Malis kokku kuni 20 kaitseväelasega. Kaitseministeerium on saatnud kooskõlastusele eelnõu, mis pikendab kaitseväe osalemist Euroopa Liidu väljaõppemissioonil EUTM Mali kuni kümne tegevväelasega tuleva aasta 31. detsembrini, selgub eelnõude infosüsteemis avaldatud dokumendist. Ka pikendab eelnõu kuni kümne tegevväelase osalemist Malis ÜRO rahutagamismissioonil MINUSMA samuti tuleva aasta 31. detsembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles