Süüria presidendi hinnangul on Aleppost saamas murdepunkt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria president Bashar al-Assad andis venelaste ajalehele haruldase intervjuu.
Süüria president Bashar al-Assad andis venelaste ajalehele haruldase intervjuu. Foto: Sana/EPA

Süüria presidendi Bashar al-Assadi hinnangul on Aleppost saamas murdepunkt terroristidest jagusaamiseks kogu riigis, vahendas reedel Yle.

Assad andis haruldase intervjuu venelaste ajalehele Komsomolskaja Pravda.

"Me peame selle piirkonna puhastama ja suruma terroristid Türgisse, kust nad on tulnud või nad ära tapma. Mingeid muid variante meil ei ole," tõdes president.

Assad rõhutas, et Aleppo puhastamine pühasõdalastest on erakordselt tähtis ja võimaldaks vabastada terroristidest ka ülejäänud riigi.

Presidendi kinnitusel pakkus konflikti lahendamiseks abi Saudi Araabia, kuid tingimusel, et Süüria katkestaks kõik sidemed Iraaniga. Iraan on aga Süüria üks tähtsamaid partnereid. President mõistis ühtlasi rahvusvahelise seaduse rikkumisena hukka Türgi vägede sissetungi Süüriasse.

Assad nimetas kodusõda Süürias Venemaa ja läänemaailma vaheliseks konfliktiks ning tõi näiteks külma sõja.

"Näeme aina suuremat pingete kuhjumist ja kriisi süvenemist. USA eesmärgiks on säilitada kogu maailmas võim ja nad ei lase kellelgi saada Venemaa ega selle liitlaste partneriteks poliitilisel ega rahvusvahelisel areenil," märkis Assad.

Assadi sõnul on Süüria sõda iseloomustatud juba ka Kolmanda maailmasõjana, kuid sinna on veel esialgu aega vähemalt sõjalises tähenduses.

Nädalavahetusel jätkatakse pingutusi Süürias relvarahu kehtestamiseks. Venemaa välisminister Sergei Lavrov kohtub laupäeval Lausanne'is USA välisministri John Kerry ning Pärsia lahe riikide ja Türgi esindajatega. Pühapäevaks sõidab Kerry Londonisse, et arutada Süüria küsimust Suurbritannia, Prantsusmaa ja Saksamaa esindajatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles