Politsei vahistas lapse eBaysse müüki pannud Saksa paari (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
eBay logo.
eBay logo. Foto: Reuters/ScanPix

Müügikuulutus, mis pakub 5000 euro eest müügiks ühe kuu vanust last, on tekitanud laialdast avalikku pahameelt ning juhtumi üle on algatatud juurdlus, vahendab The Local.

Müügikuulutus postitati eBaysse teisipäeval asukohaga Nordrhein-Westfaleni liidumaa. «Müügil laps, 40 päeva vanune, Maria nimeline,» oli kuulutuses kirjas ning juures pilt tumedate juustega imikust, vahendab Westdeutsche Allgemeine Zeitung.

Peale arvukaid eBayle saadetud kommentaare, võeti kuulutus 30 minuti pärast maha.

Kohalik politsei teatas teisipäeval, et leidis vanemad ja lapse ning otsis nende kodu läbi. Politsei andmetel oli tegu Duisburgis elavate põgenikega.

Laps võeti vanematelt ära ja politsei kuulas paari üle. Kuulutus postitati paari internetiühendust kasutades, kuid uurijate teatel oli sealset võrguühendust kasutanud ka teised pereliikmed ning politsei alustas põhjalikumat juurdlust.

«Me vastasime kasutaja konto blokeerimise ja kriminaalsüüdistuse esitamisega,» sõnas eBay kõneisik Pierre Du Bois WAZile. «Hoolimata sellest, kas see oli nali või mitte, soovime, et selle kuulutuse loojad saaksid oma tegude eest karistatud,» lisas ta, vihjates, et minevikus on internetikeskkonnas sarnase sisuga kuulutused osutunud võltsinguteks.

«Me loodame, et ka selle juhtumiga on nii ja lisaks soovime, et pildil olev laps oleks terve,» märkis Du Bois.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles