Vilniuses algas teine Vaba Venemaa foorum

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks foorumi külalistest Garri Kasparov.
Üks foorumi külalistest Garri Kasparov. Foto: NTB/Scanpix

Vilniuses algas täna Vaba Venemaa foorum, mis on juba teine sarnane sel aastal.

Foorum keskendub Venemaa põhimuredele ning toob kokku mainekad Vene opositsioonipoliitikud ja inimõiguste kaitsjad.

Kahepäevane foorum jätkab märtsis alanud arutelu Venemaa ja rahvusvaheliste teemade üle, ütlesid korraldajad.

Osavõtjate seas on Vene poliitikud, publitsistid, ajakirjanikud, kodanikuühiskonnategelased, kultuuritegelased ja rahvusvaheliste suhete asjatundjad.

Foorumil on kõne all Venemaa poliitiline, majanduslik ja ühiskondlik olukord, duumavalimiste tulemused, suhted läänega, samuti ühiskonna ja diktatuuri vahekord, valitsusele vastuhakkamise viisid, korruptsioon ja kleptokraatia.

«Foorumi üks peateemasid on vaimse alternatiivi pakkumine Putini režiimile ja euroopaliku Venemaa aluste rajamine,» ütles korraldaja.

Üritusele oodatakse Vene opositsiooni juhti ja endist malemaailmameistrit Garri Kasparovit, poliitikateadlast ja publitsisti Andrei Piontkovskit, Venemaa endist asepeaministrit Alferd Kohhi, ajakirjanik Maša Gessenit, Nadia Savtšenkot, advokaat Mark Feiginit, Putini endist nõunikku Andrei Illarionovit jt.

Täna kohtuvad foorumi korraldajad Leedu välisministri Linas Linkevičiusega.

Esimene Vaba Venemaa foorum leidis aset märtsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles