Berlusconi võrdles Itaaliat Saksa DVga ja kohut Stasiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvio Berlusconi.
Silvio Berlusconi. Foto: SCANPIX

Itaalia peaminister Silvio Berlusconi võrdles Itaaliat Saksa DVga ning õigusorganeid, kes teda võimu kuritarvitamises ja alalealistega seksimises süüdistavad, kommunistliku Ida-Saksamaa salapolitsei Stasiga.

Tema vastu suunatud uurimused olevat absurdsed ja meenutavad Berlusconile spioonide jahti kommunistlikul Saksamaal, vahendab bild.de

«Need, kes jutlustavad vooruse vabariigist, tahavad tegelikkuses autoritaarset demokraatiat, mis on vastupidine süsteemile, mis põhineb vabadusel, tolerantsusel ja tõesti avalikusse ja privaatse elu moraalstel teadmistel,» teatas Berlusconi.

Samas tekib Itaalia poliitilisel maastiku küsimus, kuidas saab riigi võimsaim ja rikkaim kodanik, kes kontrollib suurt osa meediast ja lasi vastu võtta enda puutumatusseaduse, tunda end kommunismirežiimi ohvrina. Itaalia Rai Due telekanal näitas seepeale auhindu võitnud filmi Saksa DVst ja Stasi kuritegudest.

Berlusconi on jätkuvalt veendunud, et seksiskandaal ja pikantsed väljaütlemised tema ametiposti ei kõiguta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles