Video: Venemaal ilmusid müügile BUK-lastevoodid (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänu Peterburi mööblitootjale saavad väikesed venelased uinuda ka BUK-raketisüsteemi minimudelit meenutavas lastevoodis.
Tänu Peterburi mööblitootjale saavad väikesed venelased uinuda ka BUK-raketisüsteemi minimudelit meenutavas lastevoodis. Foto: Kuvatõmmis videost

Venemaal on poodidesse müügile ilmunud BUK-raketisüsteemi kujulised lastevoodid, mida toodab Peterburi firma CaroBus. Väidetavalt tulistati sama tüüpi raketiga 2014. aastal Ida-Ukrainas alla Amsterdamist Kuala Lumpurisse teel olnud Malaysia Airlinesi reisilennuk, kus hukkusid kõik 298 pardal viibinud inimest.

Erikujulise lastemööbli tootmisega tegutseva firma omaniku Anton Koppeli arvates ei tasu siit aga otsida mingeid poliitilisi alatoone, vahendab Reuters.

«Me ei tahtnud inimesi kuidagi traumeerida. Paljud on meile kirjutanud, et see on seotud olukorraga Donbassis, allakukkunud lennuki ja muude õudsete asjadega, aga meie nii ei arva,» rääkis Koppel Reutersile.

Raketikandja kujuline lastevoodi osutunud klientide seas populaarseks ja seetõttu nad seda ka toodavad, märkis firmajuht.

«See on lihtsalt sõjamasin, mis näeb väga lahe välja. Aga igal juhul, ma mõistan, et inimesed on erinevad ja me austame siin nende huve.» Seetõttu pole voodi nimi BUK, vaid see on ümber nimetatud Defenderiks.

BUK-voodi hind on ligikaudu 11 000 rubla (158 eurot).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles