Jeemeni rannikult tulistati taas USA sõjalaevu (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USS Mason on viimastel nädalatel olnud korduvalt raketirünnakute sihtmärgiks.
USS Mason on viimastel nädalatel olnud korduvalt raketirünnakute sihtmärgiks. Foto: © Reuters Photographer / Reuter/REUTERS

Jeemeni rannikult tulistati Punasel merel seilavate USA sõjalaevade suunas taas mitu raketti, kuid ükski neist ei tabanud ja keegi viga ei saanud, teatas laupäeval Ühendriikide kaitseametnik.

Esialgu ei täpsustatud mitu raketti sõjalaevade USS Mason, USS Nitze ja USS Ponce suunas tulistati. Rünnak leidis aset kella kaheksa ajal õhtul kohaliku aja järgi. USA kaitseministeeriumi teatel kasutas USS Mason oma raketitõrjesüsteemi.

Sõjalaev USS Mason on viimastel nädalatel juba korduvalt sattunud raketirünnakute sihtmärgiks.

USA ründas kolmapäeval vastuseks mässuliste raketitulele Ühendriikide sõjalaeva suunas Jeemenis kolme huthi mässuliste kontrolli all olevat radarijaama.

Tegemist on esimese USA sõjalise löögiga huthidele ja sel nädalal aset leidnud raketituld Ühendriikide sõjalaevade suunas. Ühendriigid on varem andnud Saudi Araabia juhitavale koalitsioonile ainult logistilist abi võitluses Jeemeni šiiamässuliste huthide ja nende liitlastega, kes toetavad ekspresidenti Ali Abdullah Saleh'd.

Iraan toetab relvakonfliktis Jeemeni šiiamässulisi.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles