Verine äri elevantidega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Laste lõbusad kilked ja ootevalmis sõrmed päästikul, et tabada kaamerasilmaga loomaaia aedikus ringi askeldavat elevanti. Sel rõõmsal hetkel ei adu paljud meist, et sama valvsad on tuhandeid kilomeetreid eemal Aafrikas põõsaste taha varjuvad salakütid. Nende näpud on aga karmimal relval ja südames soov tappa hinnalise vandli pärast järjekordne londiline.

Teadlased hoiatavad üha sagedamini, et juba paarikümne aasta pärast ei pruugi elevante vabalt ringi müttamas näha. Kuigi rahvusvaheline looduskaitse liit peab ohustatud liikide sekka arvatud aasia elevandi olukorda tõsisemaks kui haavatava liigi staatusega aafrika elevandi oma, on viimasel ajal enam kõneainet pakkunud just aafrika elevant, kelle arvukus on salaküttide süül aasta-aastalt silmanähtavalt kahanenud. Nii võib USA looduskaitseühingu Wildlife Conservation Society asepresidendi Elizabeth Bennetti sõnul aafrika metsaelevant vabast loodusest kadunud olla juba kümne aasta pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles