Norra jälgib Vene sõjalaevade grupi liikumist Vahemerele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra relvajõudude foto Vene lennukikandjast Admiral Kuznetsov.
Norra relvajõudude foto Vene lennukikandjast Admiral Kuznetsov. Foto: SCANPIX

Norra jälgib Vene Põhjamere laevastiku sõjalaevade grupi liikumist Vahemerele.

Barentsi meres Severomorskis baseeruvat Vene sõjalaevastiku lipulaeva lennukikandjat Admiral Kuznetsovi ja veel seitset laeva pildistati esmaspäeval rahvusvahelistes vetes Norra ranniku lähedal, ütles Norra relvajõudude ühendstaabi kõneisik major Elisabeth Eikeland AFP-le.

«Meid on teavitatud, et nad on teel Vahemerele,» sõnas Eikeland. «Ei juhtu just iga päev, et nii palju laevu sõidab üheskoos Norrast mööda.»

Vene lennukikandja ja laevastikugrupi liikumist jälgib Norra mereväe fregatt, hiljem võtavad saatmise üle teised NATO liikmed, lisas Eikeland.

Venemaa teatas laupäeval, et riigi ainus lennukikandja Admiral Kuznetsov suundub Vahemere idaossa, et tugevdada Moskva sõjalist kohalolekut regioonis, kus Vene sõjalennukid osalevad õhurünnakutes Süüria valitsusvägede toetuseks.

Vene kaitseministeerium teatas, et lennukikandjat Admiral Kuznetsov saadavad lahingristleja Pjotr Veliki, hävitaja Viitseadmiral Kulakov ning mitu suurt allveelaevatõrjelaeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles