Calais ´«džungli» juures vägistati tõlk (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Calais´«džungel»
Calais´«džungel» Foto: SCANPIX

Prantsuse meedia ja inimõigusorganisatsioonide teatel vägistati Calais`«džungli» lähedal kolme mehe poolt naissoost tõlk, kes on Pariisis elav Afganistani kodanik.

Naist saatis teel põgenikelaagrisse meessoost kaaslane, ajakirjanikust filmitegija, kuid mees ei saanud naist aidata, kuna kurjategijad ähvardasid tal kõri läbi lõigata.

Juhtumiga tegeleva prokuröri Pascal Marconville`i teatel abistas afgaanlanna tõlgina prantslasest dokumentaalfilmide tegijat, kelle uus film räägib üksinda põgenikena Euroopasse saabunud lastest ja nad tahtsid intervjueerida Calais´laagris elavaid alaealisi.

Marconville`i andmetel olid naine ja mees sel teisipäeval kell 14.30 paiku kohaliku aja järgi  umbes 100 meetri kaugusel laagrist, kui neid ründasid kolm puštu keelt kõnelenud meest, kes olid relvastatud nugadega.

«Kolmik läks nende juurde ning võttis ära kaamera ja teised neil kaasas olnud esemed. Kaks neist haarasid ajakirjanikust kinni ja surusid noad talle kõrile, kolmas mees vägistas tõlgi,» teatas prokurör.

38-aastane ohver viidi Calais´haiglasse, kus arstid tegid talle läbivaatuse, mis kinnitas vägistamist.

Politsei sai naise kehalt ja riietelt ründaja DNAd, mille järgi loodetakse ta isik kindlaks teha ja ta tabada

Prantsuse võimude käsul lammutatakse lõplikult Calais´«džungel», kus elab tuhandeid põgenikke.

Inimõigusorganisatsioonid on üritanud laagri lammutamist takistada, kuid Prantsuse kohus langetas otsuse, et selle laagri lammutamine ei ole ebainimlik ega alandav, kuna sealsed olud ei ole elamiseks sobivad.

«Džunglis» on umbes 10 000 inimest, kes tahetakse paigutada Prantsusmaa erinevatesse ametlikesse põgenike majutuspaikadesse. Calais`laager on rajatud põgenike enda poolt ja meenutab pigem prügimäel elamist, mitte põgenikelaagrit. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles