Rosneft tahab soetada osaluse India suurettevõttes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa naftafirma Rosneft.
Venemaa naftafirma Rosneft. Foto: SCANPIX/REUTERS

Et tugevdada Venemaa strateegilisi positsioone, tahab Vene riiklik naftafirma Rosneft osta 49 protsenti India firmast Essar Oil, millele kuulub India üks suuremaid ja moodsamaid naftatöötlemistehaseid Vadinar ning 2700 bensiinijaama.

Essar Oil kuulub miljardäridest vendadele Shashi ja Ravi Ruiale. Selle väärtuseks hinnatakse ligi 13 miljardit dollarit.

Teise 49-protsendilise aktsiapki ostab grupp investoreid, keda juhib naftamüügifirma Trafigura, mis on Rosnefti partner.

Rosneft teatas, et Vadinari tehas suudab töödelda Venezuela naftat, mis on raskem ja keerulisem töödelda. Samujti võib see tulevikus eksportida oma tooteid Indoneesiasse, Vietnami, Filipiinidele ja Austraaliasse.

«Venemaa jaoks on see oluline strateegiline võit,» ütles Eurasia Groupi analüütik Emily Stromquist. «See saatis Euroopa Liidule ja USA-le signaali, et Venemaal on sanktsioonidest hoolimata alternatiivseid turge,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles