Šveitslased ei toetanud relvaseaduse karmistamist

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Relvaseaduse muutmise vastane plakat.
Relvaseaduse muutmise vastane plakat. Foto: SCANPIX

Šveitslased lükkasid eilsel rahvahääletusel tagasi kava karmistada kehtivat relvaseadust.

26st kantonist 20 otsustasid valijad seadusemuudatused tagasi lükata. Kokku ei toetanud senise seaduse muutmist 56,3 protsenti valijaist. Muudatuste jõustumiseks pidanuks selle poolt hääletama vähemalt 14 kantonit ning rohkem kui pooled valijad, vahendas BBC.

Muudatusettepanekute jõustumisel oleksid reservväelased kaotanud Teise maailmasõja ajast kehtiva õiguse armees kasutatavaid tulirelvi kodus hoida. Ka nägi kava ette tulirelvade ostmisele uute piirangute kehtestamist.

Kava pooldajate hinnangul vähendaks kehtiva relvaseaduse karmistamine enesetappude arvu. Kava vastaste hinnangul tähendanuks muutatuste jõustumine usalduse kadumist sõjaväe vastu.

«Relvitu armee on nõrk armee. Šveitsi rahvas sai sellest aru. Tänase (eilne – toim) «ei-ga» relvi puudutavale algatusele lükkasid nad selgelt kõrvale armee kaotamise pooldajad,» seisis Šveitsi Rahvapartei teates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles