Valloonia ei nõustu Kanada-ELi kaubandusleppega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valloonialased kaubandusleppe vastu protestimas
Valloonialased kaubandusleppe vastu protestimas Foto: AFP/SCANPIX

Belgia Valloonia piirkonna valitsusjuht teatas täna, et keeldub endiselt heaks kiitmast Euroopa Liidu ja Kanada kaubanduslepet, ning soovitab Kanada peaministril Justin Trudeaul eelseisev visiit edasi lükata.

Euroopa Komisjon andis eile Vallooniale reedel peetava Euroopa Ülemkoguni aega vabakaubandusleppega nõustuda.

Valloonia parlament hääletas läinud reedel vabakaubandusleppe vastu, mistõttu ei saa Belgia sellega nõustuda. Belgia nõusolekuta ei ole aga võimalik sellele 27. oktoobril alla kirjutada. Kavandatud allkirjastamiseks oodatakse Brüsselisse ka Kanada peaministrit.

«Reedeks me sellele alla kirjutada ei saa. See ei ole mõistlik,» ütles prantsuskeelse Valloonia piirkonna valitsusjuht Paul Magnette raadiojaamale RTBF. «Minu arvates oleks mõistlik kohtumine määramata ajaks edasi lükata, sest parem oleks vastasseisuna näivast olukorrast hoiduda.»

«Me ei saa kõigega nõus olla lihtsalt sellepärast, et kanadalased on meie sõbrad,» lisas Magnette.

Võimalikule läbimurdele viitab aga asjaolu, et Kanada kaubandusminister Chrystia Freeland kohtus Magnette'iga täna Valloonia pealinnas Namuris.

Magnette kohtub täna veel Brüsselis Euroopa Komisjoni kaubandusvoliniku Cecilia Malmströmi ja Belgia välisministri Didier Reynders'iga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles