Peterburi kahes raudteejaamas alustatakse kiirrongide reisijate kontrollimist

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peterburi ja Helsingi vahel kurseeriv kiirrong Allegro Neevalinnas Soome raudteejaamas.
Peterburi ja Helsingi vahel kurseeriv kiirrong Allegro Neevalinnas Soome raudteejaamas. Foto: SCANPIX

Peterburis Moskva ja Soome raudteejaamas hakatakse kohustuslikus korras kontrollima kõiki kiirrongide reisijaid.

Peterburi kuberneri Valentina Matvijenko sõnul tuleb raha turvameetmete tõhustamiseks riigilt ja reisijad ei pea kartma, et maksavad selle «oma taskust kinni», vahendas fontanka.ru.

Julgeolekuabinõude suurendamise taga on 24. jaanuaril Domodedovo lennujaamal aset leidnud terroriakt, milles lisaks enesetapjale hukkus 36 inimest.

Matvijenko sõnul peab vastavalt president Dmitri Medvedevi korraldusele märtsi lõpuks valmima ühiskondliku transpordi objektidele mõeldud ühine julgeolekuabinõude programm. Rakendama saab seda hakata aprillist-maist, ütlesid raudtee ja transpordimiilitsa esindajad.

Riigifirma Vene Raudteed (RŽD) raudteejaamade direktsiooni asejuht Vladimir Jerjomin rääkis ITAR-TASSile, et Moskva ja Peterburi raudteejaamadesse on paigutatud enam kui sada metallidetektorit.

«Me mõistame suurepäraselt, et üksnes raamistiku paigaldamine julgeoleku probleemi ei lahenda, seetõttu püüame juba enne märtsi lõppu paigaldada ka muud seadmed,» rääkis Jerjomin.

Firma otsustas tõhustada turvameetmeid pärast president Dmitri Medvedevi teravat kriitikat, kes 10. veebruaril põikas sisse Kiievi raudteejaama Moskvas ja ei leidnud eest metallidetektoreid ega miilitsatöötajaid.

Pärast seda helistas Medvedev RŽD peadirektorile Vladimir Jakuninile ja andis korralduse kord kolme päeva jooksul majja lüüa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles