Donetski separatistide juhi surmas süüdistati väljamõeldud lätlast (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arseni Pavlovi, hüüdnimega Motorola, plakat Peterburi Novorossija muuseumi seinal, kus toimus isehakanud Donetski Rahvavabariigi sissipealiku mälestusüritus.
Arseni Pavlovi, hüüdnimega Motorola, plakat Peterburi Novorossija muuseumi seinal, kus toimus isehakanud Donetski Rahvavabariigi sissipealiku mälestusüritus. Foto: SCANPIX

Väljaanne Vestnik Luganska kuulutas teisipäeval oma Twitteri kontol, et isehakanud rahvavabariigi sõjapealiku Arseni Pavlovi tapja on leitud ja selleks on lätlane Mark Ozoliņš. Sealt korjasid uudise üles ka mitmed vene väljaanded nagu näiteks  MK ja News.rambler.ru. 

Sotsiaalmeedias esitatud pildil oli aga hoopis Moskva jurist Maksim Tšapis, kes nägi enda pilti Motorola uudise juures, kus teda esitleti sissipealiku tapjana. Tšapisel puudub aga igasugune seos sündmustega Donbassis, märkis eile väljaanne Izvestija.

Vestniku sotsiaalmeedia kontol on ligi 6000 jälgijat ning uudist on praeguseks jagatud üle 800 korra.

Tšapise sõnul olid libauudise tegijate poolt kasutatud pildid olnud kunagi üleval tema sotsiaalmeedia kontol, kuid 2013. aastal võttis ta need maha.

«Kui sa äkki avastad, et sinu pilt on üleval koos infoga, et oled väidetav tapja, siis tekib hirm välja minna,» lausus ta Izvestijale.

Läti julgeolekuteenistuste pressiesindaja sõnul nad sellist isikut nagu Mark Ozoliņš ei tea ning taolise info levitamise eesmärk tundub oleval näidata nii Lätit kui lätlasi vaenlastena.

Motorola sai surma möödunud pühapäeval Donetskis, astudes oma kortermaja lifti. Interfaxi andmetel oli sinna paigutatud isetehtud lõhkeseadeldis. Temaga koos hukkus ka mehe turvamees.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles