Kreml: Venemaa lubab relvastatud OSCE vaatlejad Ida-Ukrainasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: AFP/SCANPIX

Vene president Vladimir Putin toetab Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) relvastatud vaatlejate lubamist Ida-Ukrainasse, teatas Kreml täna.

OSCE on varem saatnud konfliktipiirkonda relvastamata vaatlejaid. Putini esindaja Dmitri Peskovi sõnul on relvastatud OSCE missiooni üksikasjad veel välja töötamata.

Putin osales neljapoolsetel kõnelustel Berliinis Prantsuse, Saksa ja Ukraina liidritega, kellega arutati 2015. aasta rahulepet Ida-Ukrainas.

Saksa kantsler Angela Merkel, Ukraina president Petro Porošenko, Prantsuse riigipea François Hollande ja Vene president Vladimir Putin leppisid Berliinis kokku Ukraina konflikti reguleerivate Minski lepete jõustamise tegevuskava koostamises novembri lõpuks ning Ukraina sõjaväe ja Venemaa toetatud separatistide tagasitõmbumisest Donbassi lahingute neljast rindelõigust pärast seda, kui see on kolmes juba varem kokkulepitud piirkonnas ellu viidud.

Lisaks sündis kokkulepe Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) erivaatlusmissiooni tegevuse laiendamisest Donbassis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles