Mehhiko kohus otsustas narkoparuni Ühendriikidele välja anda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehhiko merejalaväelased saadavad narkoparunit kopterile.
Mehhiko merejalaväelased saadavad narkoparunit kopterile. Foto: Eduardo Verdugo/AP

Mehhiko kohus otsustas Ühendriikidele välja anda kurikuulsa narkoparuni Joaquin "El Chapo" Guzmani, teatasid neljapäeval võimuesindajad.

Otsuse langetas pealinnas Mexicos kogunenud tribunal.

Guzmani advokaat teatas koheselt, et kaebab otsuse edasi kõrgemasse kohtuastmesse.

Riikliku julgeolekunõukogu juht kinnitas juba eelmisel nädalal, et Mehhikol on kavas anda Guzman järgmise aasta algul USA-le välja.

"Me loodame (teha seda) jaanuaris või veebruaris," ütles Renato Sales Heredia vastuseks telekanali Televisa küsimusele, millal Sinaloa narkokartelli juht, keda USA süüdistab tapmistes ja uimastiäris, Ühendriikidele välja antakse.

Välisministeerium kiitis narkokurjategija väljaandmisotsuse heaks juba mais, kuid Guzmani kaitsjatel on siiani õnnestunud kõik otsused vaidlustada.

Mehhiko loodeosas tapsid relvastatud isikud kuu alguses rünnakus sõjaväekonvoile viis sõdurit ja röövisid meditsiiniteenistuse auto haavatud kurjategijaga. Culiacáni linna põhjaosas korraldatud rünnakus, milles kasutati granaate ja tulirelvi, sai veel 10 inimest vigastada.

Regiooni sõjaväejuht Alfonso Duarte ütles ajakirjanikele, et rünnaku korraldasid ilmselt vangistatud narkoparuni Guzmáni pojad. Duarte sõnul võitleb Guzmáni vend Aureliano Guzmán Loera ehk "El Guano" piirkonnas kontrolli pärast uimastitootmise üle Beltrán Leyva narkokartelliga.

Guzmáni kaks poega Jesus Alfredo ja Ivan on võimude poolt tagaotsitavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles