Rumeenia sai Kanadalt viisavabaduse ja toetab CETAt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rumeenia ei ole enam Euroopa Liidu EL ja Kanada kaubandusleppe (CETA) sõlmimise vastu.
Rumeenia ei ole enam Euroopa Liidu EL ja Kanada kaubandusleppe (CETA) sõlmimise vastu. Foto: Reuters/ScanPix

Kanada soostus andma Rumeenia kodanikele alates 1. detsembrist 2017 viisavabaduse, mis tähendab, et riik ei ole enam Euroopa Liidu (EL) ja Kanada kaubandusleppe (CETA) sõlmimise vastu, kirjutab Rumeenia päevaleht Adevărul.

Rumeenia president Klaus Iohannis rääkis täna hommikul Brüsselis Euroopa Ülemkogu juures ajakirjanikele, et Rumeenia ja Kanada on jõudnud kokkuleppele viisapiirangute kaotamise üle. Sõlmitud kokkuleppe alusel saavad rumeenlased Kanadasse viisavabalt reisida alates 2017. aasta 1. detsembrist.

«Mul on häid uudiseid. Hommikul saavutasime Kanada poolega kokkuleppe viisapiirangute leevendamise üle, see on kasulik mõlemale poolele,» vahendas Adevăruli presidenti. «Rumeenial ei ole enam vastuväiteid Kanadaga kaubandusleppe sõlmimise üle,» lisas Iohannis.

Bulgaaria ja Rumeenia teatasid kolmapäeval, et ei toeta Euroopa Liidu ja Kanada vabakaubanduslepet (CETA), kui Kanada ei anna kõigile nende kodanikele viisavabadust. Riigid on püüdnud korduvalt mõjutada Kanadat viisanõudest loobuma ja on seadnud selle sõltuvusse 27. oktoobril allkirjastada loodetava leppe toetamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles