Venemaa eitas Poola väiteid Mistralide ostmisest ühe dollari eest (4)

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kremli pressisekretär Dmitri Peskov.
Kremli pressisekretär Dmitri Peskov. Foto: Sputnix/Scanpix

       Moskva lükkas reedel tagasi Poola kaitseministri väited, mille kohaselt müüs Egiptus kaks Prantsusmaal valmistatud kopterikandjat Mistral ühe dollari eest Venemaale.

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov nimetas väiteid "täielikuks mõttetuseks", Vene kaitseministeeriumi pressiesindaja Igor Konašenkov nimetas neid "rumaluseks" ja "eneseupitamiseks".

Poola kaitseminister Antoni Macierewicz teatas müügist neljapäeval parlamendiistungi ajal ja sõnas ajakirjandusele, et tema informatsioon pärineb "headelt allikatelt".

Kui "Egiptus taganeks nüüd sellest operatsioonist, siis see oleks võit maailmarahule" ning hea õppetund Venemaale, sõnas ta.

Prantsusmaa ehitas Mistralid algselt Venemaa tellimusel, kuid tehing katkestati pärast Krimmi annekteerimist ning Pariis müüs sõjalaevad hoopis Egiptusele. Lisaks tagastas Prantsusmaa Venemaale ühe miljardi dollari suuruse ettemaksu.

Pariis pole rahul ka 3,5 miljardi euro suuruse sõjahelikopterite müügitehingu katkestamisega Poola poolt.

Mistral on 199 meetrit pikk ja arendab kiirust üle 18 sõlme. Meeskonna suuruseks on 177 inimest, alus võib pardale võtta 481 inimest, 13 lahingutanki ja 70 autot. Laeva kopteriparki kuulub 16 lennumasinat, tekile mahub üheaegselt kuus kopterit.     

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles