Colombia suurim lennukompanii peatas Venezuela lennud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avianca reisilennuk Bogotast õhkutõusmisel.
Avianca reisilennuk Bogotast õhkutõusmisel. Foto: JOHN VIZCAINO/REUTERS

Colombia eralennufirma Avianca teatas laupäeval, et peatas Venezuela lennud seoses vahejuhtumiga, kus Venezuela hävitaja lähenes ühele nende reisilennukile põhjustades diplomaatilise skandaali.

Sõjalennuk lähenes reedel reisilennukile, mis oli teel Madridist Bogotasse. Venezuela president Nicolas Maduro andis juba käsu vahejuhtumi asjaolude selgitamiseks.

"Lennud peatatakse määramata ajani, kuni meil on veenvad julgeolekugarantiid Venezuela õhuruumi sisenemiseks," märkis ettevõtte eestkõneleja.

Ühtlasi suunatakse ümber kõik ettevõtte Euroopa lennud, et vältida Venezuela õhuruumi.

Avianca kõneisik Gilma Usuga täpsustas, et kõik lennud Euroopasse suunatakse samuti ümber, et vältida Venezuela õhuruumi, kuni suudetakse tagada lendude turvalisus. Otsus mõjutab mitmeid lende Caracase, Bogota ja Peruu pealinna Lima vahel.

Kohalik meedia teatas, et Avianca reisilennuk Boeing 787 lendas suurel kõrgusel, kui sellele lähenes ülbelt üks või kaks Venezuela hävituslennukit, mille tõttu lülitus sisse kokkupõrkehoiatuse süsteem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles