Vene korrakaitsejõud likvideerivad Põhja-Kaukaasias mässulisi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšetšeeni mässuliste liider Doku Umarov
Tšetšeeni mässuliste liider Doku Umarov Foto: SCANPIX

Stavropoli krai ja Karatšai-Tšerkessi Vabariigi piiril asuvas metsamassiivis aset leidnud tulevahetuses hukkus kolm korrakaitsjat ja viis mässulist.

Vene korrakaitsejõudude operatsioon seotud tšetšeeni mässuliste liidri Doku Umarovi otsingutega, vahendas RIA Novosti.

Siseministeeriumi sisevägede ülem Nikolai Rogožkin kinnitas, et jõustruktuurid alustasid laiaulatuslikku operatsiooni, mille eesmärgiks on Umarovi likvideerimine.

Lahing Belometšetinskaja staniitsa juures läks lahti täna hommikul, kui relvastatud grupeering avaldas korrakaitsejõududele vastupanu.

«Kogu jõud on suunatud selle liidri likvideerimisele. See on laiaulatuslik ettevõtmine, kus osalevad sisevägede sõdurid,» rääkis kindral Rogožkin. «Teeme tihedat koostööd kõigi jõustruktuuridega.»

Kindral rääkis, et mässuliste read noorenevad ja nüüd on bandiitide keskmine vastu 20 aastat. Liidrite sekka valitakse mitte vanuse, vaid «vapruse ja hulljulguse» järgi.

Põhja-Kaukaasia föderaalringkonna korrakaitsejõudude esindaja rääkis Interfaxile, et täpsustamata andmetel sai lahingus surma viis bandiiti, veel ühte alles otsitakse.

«Lahingu käigus sai esialgsetel andmetel surma kolm militsionääri, veel kolm sai viga,» rääkis allikas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles