Moskva: NATO survestab Mustal merel sõjaliselt Vene piire

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Kelin.
Andrei Kelin. Foto: AP/Scanpix

NATO kava eesmärk paigutada Poola ning Balti riikidesse liitlasvägede pataljonid ning suurendada kohalolu Mustal merel on Vene piiridele sõjalise surve osutamine, sõnas Vene välisministeeriumi ametnik Andrei Kelin täna.

Brüssel võõrustab täna ja homme NATO liikmesriikide kaitseministrite kohtumist.

«Nii palju, kui me teame, puudutab see NATO kaitseministrite kohtumine kava jõustada juulis peetud NATO Varssavi tippkohtumisel langetatud otsuseid,» ütles Vene välisametkonna rahvusvahelise koostöö osakonna direktor Andrei Kelin

«Spetsiifiliselt hõlmab see konkreetseid aspekte, mis puudutavad nelja pataljoni paigutamist Balti riikidesse ja Poolasse, nimelt pataljonide koosseisu ja riike, mis oma sõdurid saadavad. Samuti puudutab see rahvusvahelise brigaadi loomist Rumeenias,» lisas Kelin.

Samuti arutatakse kohtumisel NATO kava suurendada oma kohalolu Mustal merel. «Kõik see viitab kava jõustamisele, mis näeb ette Vene piiridele sõjalise surve osutamist,» lisas ametnik.

Briti kaitseminister Michael Fallon ütles usutluses ärilehele Wall Street Journal, et Suurbritannia paigutab Eestisse kevadel 800 sõjaväelasest koosneva üksuse, mille relvastuses on tankid, jalaväe lahingumasinad ning taktikalised droonid.

NATO otsutas juulis Varssavi tippkohtumisel saata Baltimaadesse ja Poola liitlasvägede pataljonid. Eestisse saabuvat pataljoni hakkab juhtima Suurbritannia, Lätti saadetavat üksust Kanada, Leetu paigutatavat pataljoni Saksamaa ja Poola saadetavat üksust USA.

Kanada, Saksamaa ja USA peaksid Brüsselis peetava NATO kaitseministrite kohtumise ajal avalikustama ka enda juhitavaid pataljone puudutavaid üksikasju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles