Vene kohus lükkas tagasi hagi Putini vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Vene asepeaminister Boriss Nemtsov (paremal) ja endine aseenergeetikaminister Vladimir Milov eile Moskva kohtus.
Endine Vene asepeaminister Boriss Nemtsov (paremal) ja endine aseenergeetikaminister Vladimir Milov eile Moskva kohtus. Foto: SCANPIX

Moskva kohus lükkas tagasi juhtivate Vene liberaalide hagi peaminister Vladimir Putini vastu, teatasid täna kohalikud uudistevõrgud.

Boriss Nemtsov, Vladimir Milov ja Vladimir Rõžkov kaebasid Putini laimamise pärast kohtusse pärast seda, kui peaminister süüdistas neid detsembris televisioonis suurte rahasummade varastamises 1990ndatel pärast Nõukogude Liidu kokkuvarisemist.

Kohtu esialgne otsus hagi menetlusse võtta šokeeris paljusid vaatlejaid, vahendas AFP. Eilsel istungil aga otsustas kohtunik kaebuse tagasi lükata. Interfaxi teatel selgitab kohus oma meelemuutust hiljem sel nädalal.

Putin valis detsembril oma iga-aastases maratontelesaates isiklikult välja küsimuse: «Mida Nemtsov, Rõžkov, Milov ja teised tegelikult tahavad?» ja ütles vastuseks: «Kunagi 1990ndatel varastasid nad koos (Boriss) Berezovski ja teistega, kes on praegu vahi all, miljardeid.»

Kolmik nõudis esialgu Putinilt kahjutasuks miljon rublat (üle 25 000 euro). Nemtsov teatas hiljem, et on valmis Putiniga rahu sõlmima, juhul kui ta isiklikult kohtusse ilmub.

Nemtsov lubas eile Gazeta.ru teatel, et kaebab kohtuotsuse edasi Euroopa inimõiguste kohtusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles